Zet je auto op de zaak; juist nu!

brandstof tankpas

Die stijgende benzineprijzen zijn vervelend, dat is je niet ontgaan. Maar ze hebben misschien ook invloed op je administratie. Nu is hét moment om na te denken of je je auto op naam van de zaak zet.

Waarom nu?

Of het voor jou gunstig is om je auto op naam van de zaak te zetten wordt mede bepaald door je brandstofkosten. Hoe meer je tankt, of, hoe meer je betaalt voor je tankbeurt, hoe eerder het kantelpunt bereikt is. We schreven er al eerder over. Het wordt nu dus sneller aantrekkelijk omdat je minder kilometers hoeft te rijden om aan de drempel te komen.

Fiscaal voordeel

Je auto op naam van de zaak zetten heeft fiscale voordelen. Je mag bepaalde autokosten aftrekken (aanschafkosten, leasekosten, gebruik en onderhoud). Daarnaast scheelt het jou enorm veel administratie omdat je geen kilometerregistratie hoeft bij te houden voor je inkomstenbelasting. Als je dan ook nog een autopas aanschaft, ben je helemaal van al het gedoe af.

Mooi moment om je accountant te bellen

Nu is het, vanwege de hoge benzineprijzen, het uitgelezen moment om deze vraag even bij je accountant neer te leggen. Of je gebruikt deze tool van de KvK. En je kan natuurlijk onze adviesdesk bellen om jouw specifieke situatie te berekenen.

Vraag de tankpas vandaag nog aan

MKB Brandstof helpt al sinds 2006 ondernemers met hun administratie door de handige tank- en laadpas waarmee je kan tanken, laden, parkeren en naar de carwash. Ook om een laadpaal te huren of kopen kan je bij hen terecht.

Dit is een origineel bericht van MKB Brandstof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *